top of page
  • maureenmijne

Boudoirshoot: een prachtig kado voor jou

Bijgewerkt op: 17 mrt. 2023


Ik wil net mijn laptop dichtklappen voor een late lunchbreak als ik net een indringend bericht lees op social media. Een jonge dame moet de keuze maken die je als vrouw nooit zou willen maken. Preventief haar borsten verwijderen om de borstkanker voor te zijn. Ik stop voor een moment en vraag me af hoe deze dame zich moet voelen. Ik kan het niet. Ik denk dat je dat alleen kunt als je daadwerkelijk met deze levensbedreigende situatie geconfronteerd wordt. Ik denk meteen terug aan eind vorig jaar. In twee maanden tijd vijf dames die elk hun eigen strijd en proces met borstkanker ondergingen. Ze kozen voor een portretsessie om datgene wat ze dierbaar is vast te leggen. Voor de een was het nog een laatste herinnering aan haar borsten voor de operatie, voor de ander was het een vieren van de overwinning van de ziekte en nog een ander vierde haar nieuwe lichaam met nieuwe borsten. Het raakte me. Ja, ik weet inmiddels heel goed wat de kracht is van fotografie. Ik zie het aan de verwonderde blikken als vrouwen zichzelf tijdens de fotoreveal zien zoals ik ze zie. Prachtige wezens die alle liefde waard zijn. Vooral de liefde voor haarzelf. Ik hoor het in de woorden die ze uitspreken. Het zelfvertrouwen dat het ze geeft. En toch, toch. Boudoir en borstkanker is echt next level. Priceless voor de vrouwen die ik dit geschenk kan geven.

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page